Interconfessionele school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium, TTO en internationaal onderwijs te Haren (gn)
Home  -  Algemeen  -  Nieuws

Talentendag op Radio Noord

Woensdag 8 november mochten Willemien Schelvis, Anne-Sophie van Herwijnen, Sytze Tirion en Frank Poelman naar de studio van RTV Noord in de Mediacentrale in Groningen. Ze waren uitgenodigd om in de uitzending van René Walhout - De Centrale - te vertellen over het Maartenscollege en de Talentendag op 11-11-11.

 

KLIK HIER OM TE LUISTEREN

 

 

 

 

 


 

 

Talentendag en Symposium op 65-jarig Maartenscollege

 

Het Maartenscollege in Haren viert op vrijdag 11 november (11-11-11) het 65-jarig bestaan met een Talentendag voor alle 1500 leerlingen en een symposium voor alle ouders en medewerkers op grootse wijze.

 

De Talentendag vindt op vrijdagochtend plaats tussen 9.00 tot 12.30 uur. Er worden maar liefst 65 workshops, clinics en activiteiten aangeboden met als credo; “Ontdek je talent.” Zo vindt de finale van het Lagerhuisdebat plaats, onder leiding van Commissaris der Koningin Max van den Berg en bijgestaan door drie Provinciale Staten leden. De afgelopen weken hebben leerlingen zich al voorbereid op het debat onder leiding van docenten geschiedenis en L&M.

 

Verder gaan de brugklassers van het Maartenscollege tijdens de Talentendag hun ‘eigen’ burgemeester kiezen, in het licht van de echte burgemeestersverkiezing in de gemeente Haren. Loco-burgemeester Remco van Kouwenhoven en een drietal raadsleden verlenen hieraan namens de gemeente Haren hun medewerking, door te jureren tijdens de verkiezing.

 

De Talentendag bestrijkt een breed maatschappelijk spectrum: politiek en ondernemen, sport, media en communicatie, kunst en cultuur, wetenschap en techniek, bewustwording en samenleving en community. Diverse bekende en onbekende mensen en  organisaties leren de leerlingen de kneepjes van hun vak, zoals FC Groningen, GasTerra Flames, Lycurgus, NIC, RTV Noord, Fresh TV, Grafisch Museum, de NAM, de Rijksuniversiteit Groningen, Siemens, Onix, Amnesty International, UMCG Beatrixoord.

 

De Talentendag wordt vrijdagochtend om 8.30 uur op spectaculaire wijze geopend, met medewerking van de Koninklijke Landmacht. De openingshandeling wordt verricht door Henk Pijlman, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Hanzehogeschool. Dat gebeurt in het bijzijn van alle 1500 leerlingen, de medewerkers en de workshopleiders.

 

Op vrijdagmiddag om 16.00 uur begint het symposium op het Maartenscollege, met ‘het Puberbrein’ als thema. De keynote speaker is Margriet Sitskoorn, hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg en auteur van ‘Het maakbare brein’.  Daarna komen vier sprekers aan het woord en worden workshops gehouden.

 

Het complete jubileumprogramma van het 65-jarige Maartenscollege en het 10-jarige Tweetalig Onderwijs (TTO) is georganiseerd door de ouderraad van de school in nauwe samenwerking met de schoolleiding. Alle bijzonderheden over het jubileum in Haren staan vermeld op de website http://65jaar.maartenscollege.nl/Talentendag