Interconfessionele school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium, TTO en internationaal onderwijs te Haren (gn)
Home  -  Symposium

SYMPOSIUM
sprekers & workshops
Het Puberbrein

 

 

Vrijdag 11 november 2011 / 16:00 uur – 21:00 uur
entree €10,-

Hoofdspreker: Margriet Sitskoorn

 

 

 

Ter ere van de 65ste verjaardag van het Maartenscollege en de 10e verjaardag van de afdeling tweetalig onderwijs van het Maartenscollege heeft de ouderraad de school in 2011 een drieluik van gastsprekers cadeau gedaan rond het thema ‘Puberbrein’. Immers: is het Puberbrein niet Hot Item voor ons door diverse recente wetenschappelijke onderzoeken, publicaties en vooral ook: door uw kind hier op de middelbare school??

 

Voor u ligt de uitnodiging omtrent de afsluiting van het drieluik: het symposium op 11 november a.s. Ook ditmaal zijn de sprekers gecentreerd rondom het gegeven ‘Puberbrein’ en met zorg voor u geselecteerd. Hoofdgastspreker is Margriet Sitskoorn, hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg en auteur van ‘Het maakbare brein’. De subsprekers in haar kielzog hebben hun sporen verdiend in de psychologie, psychiatrie, orthopedagogiek en onderwijskunde.

 

De lezing van mevrouw Sitskoorn zal voor iedere inschrijver aan dit symposium toegankelijk zijn. U dient bij de ronde subsprekers een keuze te maken uit de vakgebieden psychologie, psychiatrie, orthopedagogiek of onderwijskunde: de lezing van de spreker op de gebieden psychologie en orthopedagogiek zal in het Engels zijn. (Na het buffet kan slechts de lezing van één subspreker bijgewoond worden.) Aansluitend neemt u deel aan een workshop, gekoppeld aan het door u gekozen vakgebied.

 

Het programma ziet er als volgt uit:
16:00 Aanvang/welkom
16:30 Margriet Sitskoorn
18:00 – 19:00 Buffet
19:00 Subsprekers
20:00 Workshops
21:00 Afsluiting/nabeschouwing

 

U kunt zich opgeven voor dit symposium via: symposium@maartens.nl onder vermelding van uw naam, contactgegevens, aantal personen en niet te vergeten uw keuze van vakgebied van subspreker (psychologie, psychiatrie, orthopedagogiek of onderwijskunde). Deelnemerscapaciteit: 300, inschrijving op volgorde van binnenkomst (sluitingsdatum 25 oktober). Kosten: €10,- te voldoen bij binnenkomst op het Symposium.
info & opgave: symposium@maartens.nl