Interconfessionele school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium, TTO en internationaal onderwijs te Haren (gn)

Workshop Nooit meer piekeren

 

Duur: 1 uur

 

LAAT  JE  JE  LEVEN

OF

LEEF  JE  JE  LEVEN

 

Wij mensen laten ons vaak onbewust door anderen leven.  We willen bijvoorbeeld voldoen aan datgene waarvan we denken dat de ander het van ons verwacht.  Dit willen voldoen aan de verwachtingen van anderen zit meestal alleen maar in ons eigen hoofd. Ons hoofd denkt namelijk dat het kan weten wat de ander van ons vindt en denkt. Dat is een illusie.

 

Het gevolg is, dat we ons steeds in allerlei bochten wringen om aan dat beeld (dat in òns hoofd zit en waarvan we denken dat die ander dat denkt) te voldoen. Het gevolg is: onzekerheid, weinig zelfvertrouwen, schaamte, perfectionisme, angsten, onrust, schuldgevoelens, enzovoort, enzovoort. Kortom: je laat je leven door je denkbeelden.

 

Wij hebben als mensen echter het vermogen de keuze te maken om het leven te leven dat bij ons past, zonder de ander te schaden. Wij hebben de keuze om bewust niet mee te gaan in de gedachtestroom van de verhalen in ons hoofd, die ons vertellen hoe we moeten zijn in de ogen van de ander. 

 

Ieder mens, ieder van ons is uniek. Iedereen heeft ook zijn/haar eigen specifieke talenten. Het is de kunst om in alle oprechtheid en respect voor de ander zijn/haar dingen te doen en te zeggen. Daar is bewustzijn voor nodig.

 

Bewustzijn is de sleutel. Je bewust-zijn of de gedachten die je hebt van jezèlf zijn of dat ze zijn ingegeven door onware verhalen in je hoofd, die je vertellen hoe je moet zijn, zodat je dan bijvoorbeeld goed genoeg gevonden wordt, aardig gevonden wordt en geaccepteerd wordt door je omgeving.

 

In de workshop willen we een tipje van de sluier oplichten door zaken aan te stippen aan de hand van voorbeelden, hoe je verwikkeld kunt zijn in je gedachtenspinsels en hoe je de keuze kunt maken, om daar uit te stappen.

 

Wil je weten hoe je bewust kunt leven waardoor je “vrij” en “licht” kunt zijn, schrijf je dan in voor de workshop “BEWUSTWORDING”.

 

 

This workshop will be PRESENTED IN DUTCH!!