Interconfessionele school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium, TTO en internationaal onderwijs te Haren (gn)

Radio - Haren FM

 

Duur: 3,5 uur

 

Radio en –programma’s maken, een fenomeen waar je niet meer vanaf komt als je er eenmaal mee besmet bent! Bij de workshop in de studio van Haren FM, de lokale radio omroep van de gemeente Haren,  gaan we de reportagevruchten van je collega leerlingen samensmelten tot 1 leuk programma wat ook daadwerkelijk wordt uitgezonden op Haren FM!

 

Daarvoor ga je de diverse reportages netjes monteren m.b.v. een audiobewerkingsprogramma. Maar ook moet je je luisteraars laten weten dat dit speciale eenmalige programma te beluisteren is. Dus gaan we ook een promo/jingle verzinnen én maken met een pakkende tekst om luisteraars alvast warm te maken voor deze uitzending. En natuurlijk moet er ook een persbericht komen zodat ook de lokale media hiervan op de hoogte is en aan haar lezers op papier, internet en sociale media kan laten weten dat er binnenkort iets bijzonders te beluisteren valt. En last but not least uiteraard ook een playlist om de reportages te omlijsten met muziek de je zelf gaat aan- en afkondigingen.

 

Kortom, een boeiende workshop waarin je een aantal verschillende aspecten van het radiovak hands-on kunt ervaren en als extra bonus, je inspanningen zullen ook daadwerkelijk worden uitgezonden op de radio.

 

Ernst Krol & Auke van Hal

 

Haren FM, de lokale media-instelling van de gemeente Haren  en te beluisteren via de ether op 107 FM, via de kabel op 105.5 Mhz en wereldwijd via de stream op www.haren.fm